Visie

As with everything in life, you have to practice a lot to become good at something and the talent and stimulation from your environment helps to achieve your goal. When you know that 40% of your happiness is determined by training your brain, 10% by stimulus from the environment and 50% is innate, then we can no longer wait to teach it to children?

That is why we are going to teach young people to be happy and resilient in a playful way through a board game that they can play with their environment (other children, teachers, parents and even psychologists) and that they can enjoy for the rest of their lives.

We werken in dit bordspel met 7 thema’s die tot geluk leiden en 1 thema die na tegenslag zorgt voor weerbaarheid

  • Creativity & Laughter
  • Freedom & Positive thinking
  • Meaning & setting goals
  • Affection & Touch
  • Gratitude & Forgiveness
  • Health & Leisure
  • Being together & enjoying together
  • Setback & Sadness

Waarom heb ik dit spel ontwikkeld?

Als we weten waar kinderen en volwassenen gelukkig van worden, waarom is het dan zo lastig om er naar te leven? En waarom leren we niet op school hoe we gelukkig kunnen zijn en hoe we veerkrachtig kunnen handelen na een tegenslag en doen we zo vaak de dingen waar we niet gelukkig van worden (bv scrollen op social media)? Als we weten dat in NL bijna 1 op de 5 kans maakt op een depressie (gedeeltelijk erfelijk) en 1 op de 4 Nederlanders zich vaak eenzaam voelt, dan moeten we niet te lang wachten met het leren gelukkig te zijn door onze hersen te trainen.

Wie is Nynke?

Van origine ben ik gymnastiek leraar en omdat ik het leuk vindt om mensen te trainen, nieuwe dingen te leren en ze te helpen met het behalen van hun doelen heb ik de afgelopen 25 jaar ook gewerkt als Manager in de Media en Event branche.

Van nature ben ik een zeer positief mens, weerbaar en sta er om bekend gelukkig in het leven te staan. In Coronatijd verloor ik mijn baan en mijn relatie maar voelde me nog steeds een zeer gelukkig en gezegend mens. Dat zette mij aan het denken omdat overal om mij heen mensen zich minder gelukkig voelde. Ik besloot op onderzoek uit te gaan, hoe je je hersens kunt trainen om gelukkig te zijn. Na maanden van onderzoek had ik een nieuwe wens. Het geluk niveau in NL en de wereld verhogen. Om dit te bereiken wil ik graag beginnen bij kinderen en ze helpen om op een speelse creatieve interactieve en vooral ook grappige blije manier hun hersenen te trainen middels een bordspel. Uit dit idee is The Happy Game ontstaan.

Dankbaarheid