Het Spel

The Happy Game is een grappig en interactief familie bordspel dat wordt gespeeld met pionnen en een dobbelsteen. Tijdens het spel probeer je zo snel mogelijk zo veel mogelijk gelukservaringen op te doen. Dit doe je door om de beurt met de dobbelsteen te gooien en je pion te verzetten.

Ieder vakje heeft een kleur en per beurt pak je een kaart in de kleur van het vakje waar je op terecht bent gekomen. Op elke kaart staat een korte uitleg en daarna een opdracht. Sommige vakjes zijn voorzien van een afbeelding van een uil. Dit zijn de uilen die je moet verzamelen om het spel te winnen!

Als je alle 8 de uilen hebt verzameld en als eerste over de finish komt, heb je gewonnen en ben je een “rijker” mens! 

Opdrachten
In het spel krijg je opdrachten, mag je quotes voorlezen en of moet je keuzes maken. Alles om te ervaren hoe geluk voelt en om te leren waar je gelukkig van wordt. Voor elke opdracht krijg je 30 seconden, een zandloper houdt de tijd bij.

Muziek maken, zingen of naar muziek luisteren maken je gelukkig. Een van de opdrachten is dan ook: Zet je lievelingsnummer aan op YouTube en zing zo hard (en vals :-)) mee als je kunt!

Tegenslag
Gelukservaringen zijn verdeeld over gekleurde themakaarten. Omdat het ook wel eens even tegenzit kun je ook op een grijs vakje komen en ervaar je een tegenslag waar je even bij stil kunt staan. In ruil hiervoor ontvang je wel complimenten en knuffels vanuit de groep. Omdat samen ervaringen opdoen en samenwerken het geluksniveau ook verhogen, krijg je op een wit vakje een groepsopdracht. Je verzamelt alle kleuren van de regenboog om een “rijk” mens te zijn.

Winnen
Je wint de gekleurde kaarten (met de wijze uil erop) als je de opdrachten gedaan hebt. Er zijn geen foute antwoorden want iedereen is authentiek en autonoom. Het spel bevat humor voor zowel jong als oud.

Doel van het spel
Zoveel mogelijk gelukservaringen opdoen om zo de “rijkste” mens van het spel te worden.

Ons doel is om families op een leuke interactieve manier te leren hoe ze gelukkig door het leven kunnen gaan, dus klik snel hieronder om het spel te bestellen!

Thema’s
Het bordspel kent 7 thema’s die tot geluk leiden en 1 thema dat na tegenslag zorgt voor weerbaarheid:

De thema’s zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Voor meer informatie hierover kijk op Over Geluk.